top of page

Ahşap Sanatı


Marangozların uğraş alanı olan ahşap sanatı; kolay şekil verilen bir ağacın üzerine ucunda metal olan bir alet ile desenler oyularak yapılan bir iş ve bir sanattır. Eski zamanlardan bu yana yapılagelen bu işin ustalarında eskiden neccar denirken günümüzde bu kişilere marangoz denilmektedir.

Ahşap sanatı ya da ahşap oymacılığı, hem ihtiyaçlarımızı giderecek bir takım eşyalar ve nesneler üretmek için yapılırken aynı zamanda bu eşyalara güzellik ve estetik kazandırmak için de yapılmaktadır.

Ahşap oymacılığında; yazılar, geometrik şekiller, stilize edilmiş bitki, hayvan ve doğa motifleri desen olarak kullanılır.

Ahşap Sanatının Kullanıldığı Alanlar

Çok eski zamanlardan bu yana yapılan ahşap sanatı ve ahşap oymacılığı günümüzde de halen yapılmakta ve oldukça da ilgi görmektedir. Kumaş baskı kalıpları, çeyiz sandıkları, çeşitli süs eşyaları, aynalar, sehpa ve masalar, vazolar, pipo, biblo gibi küçük kullanım eşyaları, kapılar ve pencereler gibi oldukça geniş bir alanda kullanım alanına sahiptir. Uzun yıllardır kültürel bir obje olarak kullanılan çeyiz sandıkları ise günümüzde estetik bir dekorasyon objesi olarak birçok evde kullanılabilmektedir.

Evlerinizde Ahşap Sanatı

Aslında hiçbir zaman modası geçmeyen ahşap materyaller ve ev eşyaları son dönem ev dekorasyonlarının en büyük vazgeçilmezlerinden birisidir. Evim Hizmet ahşap ürün modellerimiz ile ahşabın otantik ve doğal dokusunu mükemmel bir sadelikle evlerinize taşıyoruz.

Zigon sehpalar, masa ve sandalyeler, askılıklar, telefonluklar, kitaplık ve raf sistemleri gibi aklınıza gelebilecek her ürün çeşidini en büyük ustalıkla yapan marangoz ustalarımızın eserleri ile evlerinizi en doğal haliyle mükemmel bir hale getirebilirsiniz.

En iyi Marangoz Ustaları İle Ahşabın

Ahşap ile çalışmak ve en doğru ürün için en doğru ağaç seçimini yapmak oldukça önemlidir ve ahşap konusunda bir bilgi birikimi gerektirir. Bunun yanı sıra doğru ahşapla doğru ürün ortaya çıkartıldıktan sonra ise ahşap için başka bir ustalık ve sanatkarlık devreye girer. Ahşaba oyulacak desen ve motifler bilgi birikiminin ötesinde bir ustalık ve sanatkarlık gerektirir.

Evim Hizmet ahşap ürünlerinde sağlam ve kaliteli ürünlere ulaşabileceğiniz gibi ürünlerin her birinde ayrı bir sanatsal dokunuşu yaşam alanlarınıza taşıyabilirsiniz.

Marangoz
Mobilya Tamiri
Mobilya Montajı
Mobilya Kurulum
Arşiv
bottom of page